Æbleboller med manitoba og chiafrø
Saftige manitobaboller med æble. Det her er lynhurtigt blevet en af mine yndlingsopskrifter! Den er let at gå til og ret hyggelig, hvis du spørger mig. Den her opskrift på boller med manitobamel giver nogle virkelig lækre, bløde boller - nyd dem med smør.
Har du tilfældigvis en surdej stående, så har jeg faktisk også lavet en version af æblebollerne med overskudssurdej i.
Jeg håber, du vil synes om opskriften! Skriv endelig en kommentar nederst, hvis du har prøvet kræfter med opskriften, eller hvis du har spørgsmål👇
/ Vanessa
Instagram:@bagvedvanessa
Facebook: @bagvedvanessa
Dag 1:
Start med din fordej:
Kom gær i en bøtte (med låg). Tilsæt vand og rør indtil du har opløst alt gær.
Bland melet i (brug hånden – eller en ske, hvis du ikke er så god til det der med at få dej på hænderne).
Glat dejen med en våd hånd, kom låg på bøtten og lad den hvile i 20-30 minutter.
Drys salt ud over dejen og fordel det godt i dejen med en våd hånd. Dejen skulle gerne begynde at samle sig nu. Lad igen dejen stå i 30 minutter.
Lav ørefold hele vejen rundt og lad dejen stå under låg i 30 minutter.
Drys chiafrø på dejen og fordel æbler ovenpå. Lav et coil fold, hvor dejen slår en lille kolbøtte ned over sig selv, så fordeles fyldet groft i små lommer i dejen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter igen og gentag foldningen.
Lad dejen hvile en times tid under låg og kom den på køl til i morgen.
Dag 2:
Varm ovn og bagestål op til 230 grader varmluft. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og hak den i mindre stykker. Du kan også bruge to skeer, hvis du er mere til det. Bag bollerne til de er gyldne (12-20 minutter). Velbekomme!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Dag 1:
Start med din fordej:
Kom gær i en bøtte (med låg). Tilsæt vand og rør indtil du har opløst alt gær.
Bland melet i (brug hånden – eller en ske, hvis du ikke er så god til det der med at få dej på hænderne).
Glat dejen med en våd hånd, kom låg på bøtten og lad den hvile i 20-30 minutter.
Drys salt ud over dejen og fordel det godt i dejen med en våd hånd. Dejen skulle gerne begynde at samle sig nu. Lad igen dejen stå i 30 minutter.
Lav ørefold hele vejen rundt og lad dejen stå under låg i 30 minutter.
Drys chiafrø på dejen og fordel æbler ovenpå. Lav et coil fold, hvor dejen slår en lille kolbøtte ned over sig selv, så fordeles fyldet groft i små lommer i dejen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter igen og gentag foldningen.
Lad dejen hvile en times tid under låg og kom den på køl til i morgen.
Dag 2:
Varm ovn og bagestål op til 230 grader varmluft. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og hak den i mindre stykker. Du kan også bruge to skeer, hvis du er mere til det. Bag bollerne til de er gyldne (12-20 minutter). Velbekomme!