Surdejs calzone

ForfatterDen_glade_surdej
Rating

Den bedste calzone du kan få…efter min mening! Helt sprød udenpå med fyld der flyder ud når den skæres op!
Mmmh….

Denne opskrift kan både bruges til koldhævning i op til 48 t og til brug SAMME DAG!
Man kan vælge, at lave nogen lidt mindre, som egner sig godt til madpakken eller en hurtig frokost.

Følg med på min Instagram @den_glade_surdej for flere sprøde surdejsopskrifter 🙋🏼‍♀️

Mængde1 Portion
 150 g Surdej
 374 g Vand
 500 g Hvedemel (min 12% protein)
 18 g Salt
1

Foder din surdej når du står op, så den er bageklar om 3 timer (eller foder den om aftenen inden du går i seng, så den er bageklar når du står op).
Opløs surdejen i vandet og tilsæt derefter mel, rør grundigt så der ikke er mel klumper tilbage. Sæt en pose over og lad det stå i 1 time.
Ælt herefter på mellem hastighed i 8 minutter, tilføj salt og ælt videre i 4 minutter.
Skru op på høj hastighed og ælt til dejen slipper kanter og bund.
Lad dejen hvile 15 minutter, hvorefter du strammer dejen op til en kugle. Kom dejen i en bøtte med olie og læg et låg på. Lad dejen stå og hæve på køkkenbordet til den har hævet 40-50% (ca. 3-4 timer) - kommes herefter på køl.
Kan koldfermentere i op til 48 timer. Hvis dette er tilfældet lad da dejen hæve 30-40% på køkkenbordet og kommes herefter på køl.

2 timer inden de skal spises tages de ud fra køleskabet. Lad dem temperere 30-60 minutters tid, del herefter dejen i 4-5 stykker og stram dem op til en kugle med spændt overflade.
Kom lidt olie på bordpladen og placer dem der, duppes med olie på toppen og kom noget husholdningsfilm over dem. Lad dem stå tildækket på køkkenbordet til de skal spises.

Nu skal der formes en calzone. Start med at tænd ovnen så bagestålet bliver glo-hedet-varm! Opvarm ovnen og bagestålet i min. 60 min på 275 grader inden der bages.

Drys køkkenbordet med durum, vend hver dejkugle i durum, så den er godt mættet. Tryk den ud til en pizzabund, sørg for, at den hele tiden slipper bordet.
Kom dit yndlings fyld på halvdelen af dejen og læg den tomme halvdel over fyldet så de lukkes i siden. Tryk dejen godt sammen, så ost/væske ikke kan slippe ud af den.
Man kan med fordel lave sin calzone på et stykke bagepapir, så den ligger klar derpå når den er færdig lavet.
Pensel med lidt olie og drys med oregano.
Kom calzone ind på det varme bagestål og skru ned på 250 grader. Bages til skorpen er gylden - ca. 12-15 min.

KategoriDejtype

Ingredienser

 150 g Surdej
 374 g Vand
 500 g Hvedemel (min 12% protein)
 18 g Salt

Fremgangsmåde

1

Foder din surdej når du står op, så den er bageklar om 3 timer (eller foder den om aftenen inden du går i seng, så den er bageklar når du står op).
Opløs surdejen i vandet og tilsæt derefter mel, rør grundigt så der ikke er mel klumper tilbage. Sæt en pose over og lad det stå i 1 time.
Ælt herefter på mellem hastighed i 8 minutter, tilføj salt og ælt videre i 4 minutter.
Skru op på høj hastighed og ælt til dejen slipper kanter og bund.
Lad dejen hvile 15 minutter, hvorefter du strammer dejen op til en kugle. Kom dejen i en bøtte med olie og læg et låg på. Lad dejen stå og hæve på køkkenbordet til den har hævet 40-50% (ca. 3-4 timer) - kommes herefter på køl.
Kan koldfermentere i op til 48 timer. Hvis dette er tilfældet lad da dejen hæve 30-40% på køkkenbordet og kommes herefter på køl.

2 timer inden de skal spises tages de ud fra køleskabet. Lad dem temperere 30-60 minutters tid, del herefter dejen i 4-5 stykker og stram dem op til en kugle med spændt overflade.
Kom lidt olie på bordpladen og placer dem der, duppes med olie på toppen og kom noget husholdningsfilm over dem. Lad dem stå tildækket på køkkenbordet til de skal spises.

Nu skal der formes en calzone. Start med at tænd ovnen så bagestålet bliver glo-hedet-varm! Opvarm ovnen og bagestålet i min. 60 min på 275 grader inden der bages.

Drys køkkenbordet med durum, vend hver dejkugle i durum, så den er godt mættet. Tryk den ud til en pizzabund, sørg for, at den hele tiden slipper bordet.
Kom dit yndlings fyld på halvdelen af dejen og læg den tomme halvdel over fyldet så de lukkes i siden. Tryk dejen godt sammen, så ost/væske ikke kan slippe ud af den.
Man kan med fordel lave sin calzone på et stykke bagepapir, så den ligger klar derpå når den er færdig lavet.
Pensel med lidt olie og drys med oregano.
Kom calzone ind på det varme bagestål og skru ned på 250 grader. Bages til skorpen er gylden - ca. 12-15 min.

Surdejs calzone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!