Nem naan-brød med overskudssurdej

ForfatterDen_glade_surdej
Rating

Naan-brød er lækkert! Nemme naan-brød er endnu mere lækkert! 🤭
Og naan-brød med din overskudssurdej er jo overdrevet lækkert! 🤤

De er perfekte til div. dips til tapas-aftenen, til ris retten eller til en god lun suppe.
Man kan toppe dem med diverse krydderier, ja sågar også i dejen for at få endnu mere smag!

Følg med på min Instagram @den_glade_surdej for flere sprøde surdejsopskrifter 🙋🏼‍♀️

Mængde1 Portion
 150 g Overskudssurdej
 110 g Mælk
 290 g Mel (med protein over 12%)
 60 g Neutral yoghurt/græsk yoghurt/skyr
 15 g Olie
 7 g Salt
 Drys: hvidløgsolie, sesam, chiliflager, tørret krydderurter, groftsalt, nigellafrø
1

Rør surdejen ud i den lune mælk, rør herefter olien og yoghurt i.
Tilsæt til sidst mel, rør godt og sikre dig, at alt melet er indkorporeret. Låg/pose på skålen og hvil i 1 time.
Tilsæt salt og ælt på mellem hastighed i 10 minutter, skru herefter op på fuld drøn og ælt til dejen slipper skål og bund, ca. 2-4 minutter.

Kom dejen over i en bøtte smurt med olie, låg på.
- Hvis naan brødet skal bruges samme dag, lad den stå på køkkenbordet til den skal bruges.
- Kan også stå på køl i op til 48 timer.
- Hvis det går lidt for langsomt med hævning, stil da bøtten med dej ind i en slukket ovn med en gryde kogende vand under, luk ovnlågen og lad den stå derinde et par timer.

Bagning: Tænd ovnen på max temperatur, opvarm dit bagestål og ovn i 45 minutter.
Kom dejen ud på et let mel-drysset bord og hak dejen ud i 5-6 stykker, stram hver kugle op og lad dem stå på køkkenbordet til ovnen er klar.
Pres forsigtigt dejen ud i passende størrelse, dette kan sagtens gøres uden kagerullen.

Pensel naan brødet med lidt olie eller smeltet smør med presset hvidløg eller krydderurter.
Drys evt. med salt, sesam, nigellafrø, krydderier/krydderurter.

Bag dem i ovnen 2 ad gangen i ca. 10-12 minutter på 220 grader.

Kom de færdigbagte naan brød over på en tallerken med høj kant, og brug en ekstra tallerken som låg, så de bliver “lukket inde” og hermed dannes kondens - det sikre, at de så de forbliver bløde og lune til servering.

Velbekomme 👌🏻

KategoriDejtype

Ingredienser

 150 g Overskudssurdej
 110 g Mælk
 290 g Mel (med protein over 12%)
 60 g Neutral yoghurt/græsk yoghurt/skyr
 15 g Olie
 7 g Salt
 Drys: hvidløgsolie, sesam, chiliflager, tørret krydderurter, groftsalt, nigellafrø

Fremgangsmåde

1

Rør surdejen ud i den lune mælk, rør herefter olien og yoghurt i.
Tilsæt til sidst mel, rør godt og sikre dig, at alt melet er indkorporeret. Låg/pose på skålen og hvil i 1 time.
Tilsæt salt og ælt på mellem hastighed i 10 minutter, skru herefter op på fuld drøn og ælt til dejen slipper skål og bund, ca. 2-4 minutter.

Kom dejen over i en bøtte smurt med olie, låg på.
- Hvis naan brødet skal bruges samme dag, lad den stå på køkkenbordet til den skal bruges.
- Kan også stå på køl i op til 48 timer.
- Hvis det går lidt for langsomt med hævning, stil da bøtten med dej ind i en slukket ovn med en gryde kogende vand under, luk ovnlågen og lad den stå derinde et par timer.

Bagning: Tænd ovnen på max temperatur, opvarm dit bagestål og ovn i 45 minutter.
Kom dejen ud på et let mel-drysset bord og hak dejen ud i 5-6 stykker, stram hver kugle op og lad dem stå på køkkenbordet til ovnen er klar.
Pres forsigtigt dejen ud i passende størrelse, dette kan sagtens gøres uden kagerullen.

Pensel naan brødet med lidt olie eller smeltet smør med presset hvidløg eller krydderurter.
Drys evt. med salt, sesam, nigellafrø, krydderier/krydderurter.

Bag dem i ovnen 2 ad gangen i ca. 10-12 minutter på 220 grader.

Kom de færdigbagte naan brød over på en tallerken med høj kant, og brug en ekstra tallerken som låg, så de bliver “lukket inde” og hermed dannes kondens - det sikre, at de så de forbliver bløde og lune til servering.

Velbekomme 👌🏻

Nem naan-brød med overskudssurdej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!