Cookies med havregryn og overskudssurdej

ForfatterVanessa Wolter
Rating

Sprøde havrecookies - den perfekte eftermiddagssnack

Den her opskrift på cookies vender jeg simpelthen altid tilbage til. Her får du en sprød og lækker cookie fyldt med overraskelser i form af lys og mørk chokolade, hasselnødder og et lille strejf af flagesalt, som bare får det hele til at gå op i en højere enhed.

De her cookies er mega lækre at bage på Bagestålet, fordi det gør dine cookies ekstra dejligt seje indeni og sprøde udenpå. Men du kan også bage dem uden, de vil stadig blive lækre!

OBS! Nok er det her en opskrift på cookies med overskudssurdej, men du kan sagtens bare tilføje et ekstra æg i stedet.

Hvad er overskudssurdej?

Overskudssurdej er den "gamle" mængde surdej, du normalt bare hælder fra, når du fodrer (noget af) din surdej. For at mindske spild, kan du jo lige så godt bruge det til noget fornuftigt! 😉

👇Skriv endelig en kommentar nederst, hvis du har spørgsmål til opskriften 🤎

/ Vanessa

Instagram:@bagvedvanessa

Facebook: @bagvedvanessa

Mængde1 Portion
 150 g blødt smør
 200 g brun farin
 100 g rørsukker
 1 tsk vaniljesukker
 1 æg
 70 g overskudssurdej, den kan sagtens være nogle dage gammel og køleskabskold
 150 g hvedemel
 4 g flagesalt
 1 tsk bagepulver
 230 g havregryn
 100 g mælkechokolade (hakket groft)
 100 g mørk chokolade med højt kakaoindhold (hakket groft)
 50 g hasselnødder (hakket groft)
1

1. Varm ovn og bagestål op – sæt temperaturen på 180 grader.
2. Ælt eller rør smør, brun farin, rørsukker og vaniljesukker sammen.
3. Tilsæt æg og surdej og pisk som var der ingen dag i morgen.
4. Kom mel, salt og bagepulver i og rør dejen godt sammen.
5. Tilsæt havregryn. Ja, der er vildt mange havregryn i.
6. Ælt eller rør chokolade og nødder i dejen.
7. Brug to skeer til at forme små kugler, som du placerer med et par centimeters mellemrum på et stykke bagepapir. Pres kuglerne lidt flade med en ske.
8. Bag i ovnen i 10-12 minutter (de er færdige, når de er blevet lidt mere end lysebrune i kanterne).
9. Spis dem før du fortæller nogen, at du har bagt dem!

KategoriDejtype

Ingredienser

 150 g blødt smør
 200 g brun farin
 100 g rørsukker
 1 tsk vaniljesukker
 1 æg
 70 g overskudssurdej, den kan sagtens være nogle dage gammel og køleskabskold
 150 g hvedemel
 4 g flagesalt
 1 tsk bagepulver
 230 g havregryn
 100 g mælkechokolade (hakket groft)
 100 g mørk chokolade med højt kakaoindhold (hakket groft)
 50 g hasselnødder (hakket groft)

Fremgangsmåde

1

1. Varm ovn og bagestål op – sæt temperaturen på 180 grader.
2. Ælt eller rør smør, brun farin, rørsukker og vaniljesukker sammen.
3. Tilsæt æg og surdej og pisk som var der ingen dag i morgen.
4. Kom mel, salt og bagepulver i og rør dejen godt sammen.
5. Tilsæt havregryn. Ja, der er vildt mange havregryn i.
6. Ælt eller rør chokolade og nødder i dejen.
7. Brug to skeer til at forme små kugler, som du placerer med et par centimeters mellemrum på et stykke bagepapir. Pres kuglerne lidt flade med en ske.
8. Bag i ovnen i 10-12 minutter (de er færdige, når de er blevet lidt mere end lysebrune i kanterne).
9. Spis dem før du fortæller nogen, at du har bagt dem!

Cookies med havregryn og overskudssurdej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!