Brugerprofil

Vanessa Wolter
Mine Opskrifter
Lynhurtig hjemmelavet pizzaAf Vanessa Wolter

Den hurtigste pizzadej

Her kommer min absolutte go to-opskrift, når det kun kan gå for langsomt med at få fingrene i en sprød og lækker hjemmebagt pizza. Det er en nem og luftig pizzadej med gær, som er klar til bagning på kun en time!

Den her opskrift egner sig bedst til røremaskine, men hvis du ikke har sådan en, så fortvivl ikke! Du kan få en mindst lige så luftig og lækker dej ved at ælte den i hånden, det tager bare lidt tid og kræfter. Har du ikke sidstnævnte, kan du prøve at bage en æltefri pizza.

... eller også kan du - hvis du skulle være sådan en supertjekket type, der både har gode planlægningsevner og en levende surdej stående - give dig i kast med den her megalækre opskrift på surdejspizza.

Men altså, den her hurtige opskrift på pizzadej går man virkelig heller ikke galt i byen med, for den bliver både sprød og lækker – og så får den flotte luftbobler i kanten.

Jeg har brugt mel fra Valsemøllen, men brug dit yndlingsmel, og så anbefaler jeg selvfølgelig, at du bager pizzaerne på et glohedt bagestål.

Pizzaen på billedet er toppet med tomatsovs, chorizo, soltørrede tomater, chili, cheddar og frisk basilikum.

Æltefri og luftig pizzadej med gærAf Vanessa Wolter

Nem og luftig pizzadej uden æltning eller brug af røremaskine

Her er vores yndlingsopskrift på en nem og luftig gærdejspizzadej, som nærmest ingen kræfter kræver – den passer sig selv og kan bages i dag!

Pizzadejen er æltefri, og det betyder, at du kan nøjes med kort at røre dejen sammen, og herefter er det bare at skifte mellem hvil og fold over 2-3 timer. Dejen kan efterfølgende hæve videre på bordet i nogle timer, eller i køleskabet natten over, hvis du alligevel hellere vil bage pizzaerne i morgen.

Vi har brugt mel fra Valsemøllen i denne opskrift, og pizzaen på billedet er toppet med tomatsovs, kejserhatte, fermenterede peberkorn og parmesan.

Har du en røremaskine og en surdej, kan du også prøve at kaste dig ud i denne lækre opskrift på nem surdejspizza - surdejspizzadejen koldhæves og får en lidt dybere smag end gærdejsversionen.

Lækre, æltefrie surdejsboller med sprøde græskarkernerAf Vanessa Wolter

Luftige surdejsboller uden røremaskine

Her får du en opskrift på de lækreste koldhævede surdejsboller med flotte lufthuller og en sprød skorpe – helt uden brug af røremaskine! Bollerne skal ikke æltes, men derimod bare røres hurtigt sammen med en hånd, og så ellers skiftevis foldes og hvile hen over nogle timer. Perfekt til en regnvejrsdag, hvor du hygger dig med andre ting i hæveperioderne. Har du travlt, og har du en røremaskine, så prøv evt. den her opskrift på nemme surdejsboller i stedet. Og er du ikke til græskarkerner, kan du naturligvis bare "glemme" at putte dem i! 😉

Vi har brugt mel fra Valsemøllen under udarbejdelse af den her opskrift, og så har vi naturligvis bagt surdejsbollerne på et brandvarmt bagestål.

Hvornår er surdejen bageklar?

En surdej er bageklar, når den er hævet godt op (typisk mere end dobbelt op), og når overfladen er blevet punkteret. Du kan også godt bage med en surdej, der er faldet lidt sammen, efter at overfladen er brudt, den skal bare kunne bestå flydetesten: Kom en teskefuld surdej over i et glas vand. Hvis dejklumpen flyder, er surdejen klar til at blive bagt med.

Saftige surdejsboller uden glutenAf Vanessa Wolter

Lækre boller med glutenfri surdej

Den her opskrift på glutenfrie surdejsboller er super nem at have med at gøre. Surdejsbollerne får en sprød og smagfuld skorpe pga. de ristede boghvedekerner, og krummen i de glutenfrie boller er virkelig blød og lækker.

Opskriften bliver bedst med glutenfri surdej, men hvis du ikke har sådan en, kan du enten starte den op ved at følge denne trinvise surdejsguide (det tager lige knap en uge for surdejen at blive klar til bagning første gang, og så skal den ellers bare stå i køleskabet og fodres en gang imellem), eller du kan erstatte mængden af surdej i opskriften med vand (1:1).

Glutenfrit bagværk bliver superlækkert på et bagestål, men man kan også bruge en omvendt bageplade, som er varmet godt op i ovnen. Uanset hvilken mulighed du har derhjemme, så skal du bare sørge for først at lade bollerne (med bagepapir under) glide over på den varme overflade, når de kommer ind i selve ovnen. Her kan du bruge en kombispade, en pizzaspade eller paplåget fra en pizzabakke.

Leder du efter en god opskrift på lidt mere traditionelle, men superlækre surdejsboller (som godt må indeholde gluten), kan du tage et kig på disse ultranemme surdejsboller eller den her opskrift på æltefrie surdejsboller, som du kan lave uden en røremaskine.

Luftige gulerodsboller uden glutenAf Vanessa WolterHvem siger, at glutenfrie boller ikke kan være både luftige og lækre? Den her opskrift på nemme og luftige glutenfrie gulerodsboller giver virkelig gode resultater! Og på trods af, at de er helt uden gluten og mystiske tilsætningsstoffer, så bliver de her boller super saftige og bløde i krummen. Solsikkekernerne tilføjer en lækker, let ristet smag som går rigtig godt sammen med den let parfumerede sødme fra kardemommen.
Sprøde boller uden glutenAf Vanessa WolterSprødt og glutenfrit lyder måske som modsætninger, men boghvedekernerne på disse glutenfri boller bagt på bagestål giver en dejlig knasende oplevelse, når man tager en bid. Og den her opskrift på glutenfri boller med boghvede får både smag og konsistens til at gå op i en højere enhed: Min kæreste gik så langt som at udbryde, at han faktisk ville vælge en af disse smagfulde glutenfri boller frem for en almindelig gærdejsbolle med gluten!
Salt og peber-stykker med surdej og hørfrøAf Vanessa Wolter

Nemme, koldhævede rundstykker med salt og peber

Disse surdejsstykker med hørfrø, salt og peber indtager en stensikker førsteplads herhjemme, når det kommer til hjemmebagte boller og rundstykker. De er helt perfekte med koldt smør og en god portion weekendhygge, kan jeg afsløre. Du kan meget hurtigt lige røre dejen sammen sidst på eftermiddagen en fredag efter fyraften - og så kan du have lækkert, friskbagt morgenbrød klar lørdag morgen. Et rundstykke skal helst være sprødt udenpå og blødt indeni, og her rammer den her opskrift på surdejsstykker - i kombination med bagestålet og lidt ovndamp - virkelig plet! Og så må jeg sige, at surdejen og koldhævningen bare giver disse hjemmelavede rundstykker med salt og peber en helt fantastisk smag og en let og luftig krumme.
Hjemmelavet pizza med surdejAf Vanessa Wolter

Opskrift på nem og lækker surdejspizza

Hjemmelavet pizza er altid fantastisk - uanset om det er til hverdag, i weekenden eller til gæster.

Her får du opskriften på en pizzadej med surdej, der er rigtig nem at arbejde med og som smager helt fantastisk. Surdejen giver en dybere smag til din pizzabund, så hvis du kan finde overskud til lige at røre en dej sammen dagen før, så lover jeg dig, at det er tiden værd!

Hvis du gerne vil spise pizza i aften, så prøv den her opskrift på æltefri pizza med gær, vil du gerne have pizza om en times tid, så prøv den her superhurtige pizzaopskrift - begge opskrifter giver lækre, sprøde pizzaer med flotte luftbobler i kanten!

Generelt er hemmeligheden bag lækre, sprøde pizzaer hjemme i din almindelige ovn at bruge et bagestål, men kombinationen af bagestål og surdejspizza tager smagsoplevelsen til nye højder, hvis du spørger mig. Jeg synes selv, at de bedste pizzaer har simpelt fyld, hvor de enkelte smagsnuancer kommer til deres ret. Jeg har listet mine 5 bedste bud på simpelt, lækkert og vegetarisk fyld nedenfor. Jeg kommer typisk tomatsovs, olivenolie eller pesto under fyldet.

Mine 5 bedste ideer til lækkert, simpelt og vegetarisk pizzafyld:

  • Kartofler i tynde skiver, feta, gedeost eller parmesan (se billederne på den færdige pizza øverst og nederst i denne opskrift)
  • Friske, modne tomater, basilikum og bøffelmælksmozzarella
  • Svampe i skiver (f.eks. champignon, portobello, østershatte eller shiitake) og feta
  • Babyspinatblade, tomater, friske løgringe, mozzarella, gedeost eller feta
  • Fintsnittet kål vendt i citron, olivenolie og salt og peber, toppet med fetaost
Nemme, koldhævede surdejsbollerAf Vanessa WolterHvis du er nybegynder inden for surdej, er denne opskrift uden tvivl det bedste sted at starte dit surdejseventyr! Her får du nemlig den bedste opskrift på nemme, koldhævede boller med surdej - et sikkert hit, hvis du gerne vil imponere venner, familie eller kollegaer med lækkert hjemmebag. Disse surdejsstykker bliver så lækre, luftige og sprøde, at du kan helt sikkert vil kunne konkurrere med bageren. Denne simple opskrift på hjemmebagte surdejsboller med få ingredienser er klart min favoritopskrift, fordi den bare virker hver gang! Du vil klart få det bedste og sprødeste resultat ved at bruge et bagestål, så det vil jeg helt sikkert anbefale dig at bruge, når du bager brød og boller med surdej. Jeg har brugt økologisk hvedemel og fuldkornsspeltmel fra Valsemøllen i denne opskrift. Har du ingen røremaskine, behøver du på ingen måde at undvære surdejsboller! Se vores superlækre opskrift på sprøde surdejsboller som hverken skal æltes i maskinen eller i hånden.