Brugerprofil

Vanessa Wolter
Mine Opskrifter
Cookies med havregryn og overskudssurdejAf Vanessa Wolter

Sprøde havrecookies - den perfekte eftermiddagssnack

Den her opskrift på cookies vender jeg simpelthen altid tilbage til. Her får du en sprød og lækker cookie fyldt med overraskelser i form af lys og mørk chokolade, hasselnødder og et lille strejf af flagesalt, som bare får det hele til at gå op i en højere enhed.

De her cookies er mega lækre at bage på Bagestålet, fordi det gør dine cookies ekstra dejligt seje indeni og sprøde udenpå. Men du kan også bage dem uden, de vil stadig blive lækre!

OBS! Nok er det her en opskrift på cookies med overskudssurdej, men du kan sagtens bare tilføje et ekstra æg i stedet.

Hvad er overskudssurdej?

Overskudssurdej er den "gamle" mængde surdej, du normalt bare hælder fra, når du fodrer (noget af) din surdej. For at mindske spild, kan du jo lige så godt bruge det til noget fornuftigt! 😉

👇Skriv endelig en kommentar nederst, hvis du har spørgsmål til opskriften 🤎

/ Vanessa

Instagram:@bagvedvanessa

Facebook: @bagvedvanessa

Surdejsboller med manitoba og blandede kernerAf Vanessa Wolter

Opskrift på de lækreste surdejsboller med masser af sprøde frø og kerner

De her surdejsboller er som et varmt kram på en vinterdag - og de sætter helt sikkert et smil på din morgen! Kernerne kan varieres i uendeligheder, men jeg har drysset bord og dej med solsikkekerner, hørfrø og græskarkerner, og det kan i hvert fald anbefales <3

Jeg elsker at bage boller med mel fra Skærtoft Mølle - her har jeg brugt deres manitobamel og fuldkornshvede.

Husk at din surdej skal være bageklar og peaket, når du bruger den. Har du kastet dig ud i at starte en surdej fra bunden, og er det første gang, du bruger den, så skal du enten have fodret den godt i en uges tid, før du bager - eller bruge en lille smule gær den første gang.

Jeg håber, du vil prøve opskriften! Skriv endelig en kommentar nederst (eller kontakt mig på Instagram), hvis du har prøvet kræfter med den, eller hvis du har spørgsmål 👇

/ Vanessa

Instagram:@bagvedvanessa

Facebook: @bagvedvanessa

Saftige boller med æble og chiaAf Vanessa Wolter

Æbleboller med manitoba og chiafrø

Saftige manitobaboller med æble. Det her er lynhurtigt blevet en af mine yndlingsopskrifter! Den er let at gå til og ret hyggelig, hvis du spørger mig. Den her opskrift på boller med manitobamel giver nogle virkelig lækre, bløde boller - nyd dem med smør.

Har du tilfældigvis en surdej stående, så har jeg faktisk også lavet en version af æblebollerne med overskudssurdej i.

Jeg håber, du vil synes om opskriften! Skriv endelig en kommentar nederst, hvis du har prøvet kræfter med opskriften, eller hvis du har spørgsmål👇

/ Vanessa

Instagram:@bagvedvanessa

Facebook: @bagvedvanessa

Æblestykker med overskudssurdejAf Vanessa Wolter

De lækreste æbleboller med overskudssurdej og chiafrø

Ingen surdej? Det er ikke noget problem: Hvis du ikke har en surdej stående, så har jeg faktisk også lavet en variant kun med gær og tilpasset alle målene.

Den her opskrift på æblestykker er virkelig lækker, og den giver simpelthen de saftigste boller. Overskudssurdej og en lille smule gær får bollerne til at hæve godt op - og foldeprocessen gør, at du du får bagværk med meget flotte lufthuller. Jeg bruger min yndlingsmel, manitoba fra Skærtoft Mølle. Den er smagfuld og lækker, og så danner den lynhurtigt et stærkt glutennetværk i dejen.

Den her opskrift kom til verden på en kølig dag i februar, da mine forældre havde været forbi med en pose fyldt med saftige vinteræbler. Deres have er fyldt med træer, som i sensommeren bugner af æbler, og et af træerne giver gyldne, rødkindede æbler, der holder hele vinteren, hvis bare de opbevares tørt og køligt. Det er dem, jeg har brugt her, men du kan bruge lige den æblesort, du har ved hånden.

Jeg håber, du vil synes om opskriften! Skriv endelig en kommentar nederst, hvis du har prøvet kræfter med den, eller hvis du har spørgsmål 👇

/ Vanessa

Instagram:@bagvedvanessa

Facebook: @bagvedvanessa

Flammkuchen på bagestålAf Vanessa Wolter

Flammkuchen - eller Tarte Flambée - er en pizzalignende lækkerbisken fra Alsace-området. Princippet er næsten det samme som en pizza, dog er bunden traditionelt rullet meget tyndt ud og toppet med et lag creme fraiche, rødløg i skiver og bacon. Den her opskrift er en vegetarisk version af den traditionelle flammkuchen, hvor jeg har droppet bacon, men drysset med rosmarin. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvad du har lyst til ✌️

Opskriften giver 4-6 flammkuchen, afhængig af, hvor store flammkuchen, du ønsker.

Skriv endelig en kommentar nederst, hvis du prøver opskriften 👇

/ Vanessa

Du er naturligvis også altid velkommen til at sige hej eller kigge forbi hos mig på:

Instagram:@bagvedvanessa

Facebook: @bagvedvanessa

Luftige pitabrød bagt på bagestålAf Vanessa Wolter

Store hjemmelavede pitabrød

Træt af tørre pitabrød fra supermarkedet, som bare ikke matcher dit lækre, hjemmelavede fyld? Fra nu af kan du nemt lave dine egne lækre pitabrød ved at følge den her simple opskrift som giver 8 himmelske pitabrød👇

➡️ Skriv endelig en kommentar nederst, hvis du prøver opskriften, eller hvis du har spørgsmål! 👇

/ Vanessa

Find mig også på:

Instagram:@bagvedvanessa

Facebook: @bagvedvanessa

Bløde naanbrød bagt på bagestål i ovnenAf Vanessa Wolter

Hurtig og nem opskrift på hjemmebagte naanbrød

Den her opskrift på lækre naanbrød kan laves på under to timer, så du kan nemt give din hverdagsmad et eksotisk pift med disse bløde, friskbagte naan bagt på bagestål 🔥.

Opskriften giver 8 lækre naanbrød. Kræver røremaskine eller gode armkræfter 💪

Jeg håber, du vil bage med! Skriv endelig en kommentar nederst, hvis du har prøvet opskriften 👇

/ Vanessa

Instagram:@bagvedvanessa

Facebook: @bagvedvanessa

Lækre koldhævede boller bagt på bagestål – opskrift på luftige bollerAf Vanessa Wolter

Nemme hjemmebagte boller på bagestål

<p<Opskriften giver ca. 20 boller – bollerne koldhæves natten over, og du kan enten bruge røremaskine eller dine stærke hænder

Mangler du en sikker go to-opskrift på koldhævede boller med gær? Så er du landet det helt rigtige sted 🙌 De her boller er supernemme at lave, og koldhævningen gør bare krummen SÅ luftig og lækker!

Den her opskrift er en vaskeægte moderne klassiker af en familieopskrift, og bollerne er faktisk det allerførste, jeg kan huske, at min storebror bagte på sin prototype af et bagestål, før han startede Bagestålet ApS *memories* 🥲😍

Jeg håber, du vil synes om den! Skriv endelig en kommentar nederst, hvis du har prøvet kræfter med opskriften 👇

/ Vanessa

Instagram:@bagvedvanessa

Facebook: @bagvedvanessa

Hjemmelavede fladbrød med surdej – opskrift på nemme surdejsfladbrødAf Vanessa Wolter

Fladbrød på bagestål

Hjemmelavede fladbrød er helt sikkert tiden værd – de smager rent faktisk af noget! Uanset om du vælger en hurtig version med gær eller den her lækre koldhævede variant med surdej. Men har du tiden og planlægningen til det, så vil jeg klart anbefale dig at bage surdejsfladbrødene. Surdejen og koldhævningen giver nemlig en vildt lækker dybde og syrlighed til fladbrødene, som du på ingen måde får, når du køber dine fladbrød i supermarkedet.

Fladbrødene kan sagtens fryses og genopvarmes i ovnen senere, men de er naturligvis allerbedst nybagte og lune.

Hurtigt madbrød – opskrift på hurtigt brød til travle dageAf Vanessa WolterDet her lækre hvedebrød kan du have klar på ingen tid, uden at der bruges store mængder gær. Det hurtige madbrød bliver ekstra sprødt og lækkert, hvis du bager det på et bagestål, men du kan helt sikkert også få et godt resultat hvis du bare bruger en almindelig opvarmet bageplade.
Hurtigt brød med ølandshvedeAf Vanessa Wolter

Her er det perfekte brød til de utålmodige!

... Eller til dem, der gerne lige vil nå at bage et hurtigt brød til aftensmaden, men er ude i lidt dårlig tid (velkommen i klubben!).

Brødet bliver lækkert, sprødt og saftigt, hvis du bager det på et bagestål, men du kan selvfølgelig sagtens få et dejligt brød ved bare at lade det glide over på en helt almindelig, varm bageplade.

Nemme glutenfrie kiks med kernerAf Vanessa WolterHer får du min absolutte go to-opskrift på sprøde kiks! De glutenfrie kiks er hurtige og nemme at lave, og så er de fyldt med sunde frø og kerner. På mindre end en time har du lækre, sprøde glutenfrie kiks til madpakken, eftermiddagskaffen eller som en snack til den lille sult. Jeg har bagt mine kiks på et stål fra Bagestålet.dk for at gøre kiksene ekstra sprøde, men du kan sagtens bage kiksene på en almindelig bageplade.
Lynhurtig hjemmelavet pizza – go to-opskrift på pizzadejAf Vanessa Wolter

Den hurtigste pizzadej

Her kommer min absolutte go to-opskrift, når det kun kan gå for langsomt med at få fingrene i en sprød og lækker hjemmebagt pizza. Det er en nem og luftig pizzadej med gær, som er klar til bagning på kun en time!

Den her opskrift egner sig bedst til røremaskine, men hvis du ikke har sådan en, så fortvivl ikke! Du kan få en mindst lige så luftig og lækker dej ved at ælte den i hånden, det tager bare lidt tid og kræfter. Har du ikke sidstnævnte, kan du prøve at bage en æltefri pizza.

... eller også kan du - hvis du skulle være sådan en supertjekket type, der både har gode planlægningsevner og en levende surdej stående - give dig i kast med den her megalækre opskrift på surdejspizza.

Men altså, den her hurtige opskrift på pizzadej går man virkelig heller ikke galt i byen med, for den bliver både sprød og lækker – og så får den flotte luftbobler i kanten.

Jeg har brugt mel fra Valsemøllen, men brug dit yndlingsmel, og så anbefaler jeg selvfølgelig, at du bager pizzaerne på et glohedt bagestål.

Pizzaen på billedet er toppet med tomatsovs, chorizo, soltørrede tomater, chili, cheddar og frisk basilikum.

Nem pizzaopskrift uden røremaskineAf Vanessa Wolter

Nem og luftig pizzadej uden æltning eller brug af røremaskine

Her er min yndlingsopskrift på en nem og luftig gærdejspizzadej, som nærmest ingen kræfter kræver – den passer sig selv og kan bages i dag!

Pizzadejen er æltefri, og det betyder, at du kan nøjes med kort at røre dejen sammen, og herefter er det bare at skifte mellem hvil og fold over 2-3 timer. Dejen kan efterfølgende hæve videre på bordet i nogle timer, eller i køleskabet natten over, hvis du alligevel hellere vil bage pizzaerne i morgen.

Jeg har brugt mel fra Valsemøllen i denne opskrift, og pizzaen på billedet er toppet med tomatsovs, kejserhatte, fermenterede peberkorn og parmesan.

Har du en røremaskine og en surdej, kan du også prøve at kaste dig ud i denne lækre opskrift på nem surdejspizza - surdejspizzadejen koldhæves og får en lidt dybere smag end gærdejsversionen.

Nemme surdejsboller med kerner – opskriftAf Vanessa Wolter

Luftige surdejsboller uden røremaskine

Her får du min opskrift på de lækreste koldhævede surdejsboller med flotte lufthuller og en sprød skorpe – helt uden brug af røremaskine! Bollerne skal ikke æltes, men derimod bare røres hurtigt sammen med hænderne, og så ellers skiftevis foldes og hvile hen over nogle timer. Perfekt til en regnvejrsdag, hvor du hygger dig med andre ting i hæveperioderne. Har du travlt, og har du en røremaskine, så prøv evt. den her opskrift på nemme surdejsboller i stedet. Og er du ikke til græskarkerner, kan du naturligvis bare "glemme" at komme dem i! 😉

Jeg har brugt mel fra Valsemøllen under udarbejdelse af den her opskrift, og så har jeg naturligvis bagt surdejsbollerne på et brandvarmt bagestål.

Hvornår er surdejen klar til at blive brugt til bagning?

En surdej er bageklar, når den er hævet godt op (typisk mere end dobbelt op), og når overfladen er blevet punkteret. Du kan også godt bage med en surdej, der er faldet lidt sammen, efter at overfladen er brudt, den skal bare kunne bestå flydetesten, som går ud på følgende: Kom en teskefuld surdej over i et glas vand. Hvis dejklumpen flyder, er surdejen klar til at blive bagt med.

Hvis du er ny inden for surdejsbagning, er der lige et par ting, du skal vide inden du går i gang, så du ikke ender med at få helt flade boller:

  1. Den surdej, som du har stående permanent i køleskabet eller på køkkenbordet er din modersur. Den bager du typisk ikke direkte med. Hvis du selv har startet den op, er den klar til at blive brugt i din bagesurdej efter en uges tid.
  2. Når du vil bage med surdej, så fodrer du først din modersur – lader den peake og falde lidt igen – før du tager en smule af den fra til at bruge i din bagesurdej. Resten af din modersur kan du med fordel fodre igen nu, og når den er peaket, kan du sætte den på køl med et løst låg på.
  3. Fodring: Din modersur fodrer du med både rug- og hvedemel + vand (i forholdet 1-1-1), mens du fodrer din bagesurdej alene med hvedemel + vand (i forholdet 1-1).
  4. Skrab glasset rent med en dejskraber, og kom herefter en elastik omkring glasset for at markere, hvor din nyfodrede surdej går til. Så kan du lettere se, om den hæver som den skal. Den skal gerne hæve til ca. dobbelt størrelse.

Når din bagesurdej er peaket og begyndt at falde sammen (den vil efterlade et lille spor på glasset), er den klar til at blive brugt i opskriften.

Tip: Surdejsbollerne er superlækre på selve bagedagen, men jeg synes næsten, de er bedre de efterfølgende dage - hvis du altså lige luner dem i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter. Så bliver de sprøde udenpå og bløde og svampede indeni.

Boller med glutenfri surdej – opskrift på surdejsboller uden glutenAf Vanessa Wolter

Lækre boller med glutenfri surdej

Den her opskrift på glutenfrie surdejsboller er super nem at have med at gøre. Surdejsbollerne får en sprød og smagfuld skorpe pga. de ristede boghvedekerner, og krummen i de glutenfrie boller er virkelig blød og lækker.

Opskriften bliver bedst med glutenfri surdej, men hvis du ikke har sådan en, kan du enten starte den op ved at følge denne trinvise surdejsguide (det tager lige knap en uge for surdejen at blive klar til bagning første gang, og så skal den ellers bare stå i køleskabet og fodres en gang imellem), eller du kan erstatte mængden af surdej i opskriften med vand (1:1).

Glutenfrit bagværk bliver superlækkert på et bagestål, men man kan også bruge en omvendt bageplade, som er varmet godt op i ovnen. Uanset hvilken mulighed du har derhjemme, så skal du bare sørge for først at lade bollerne (med bagepapir under) glide over på den varme overflade, når de kommer ind i selve ovnen. Her kan du bruge en kombispade, en pizzaspade eller paplåget fra en pizzabakke.

Leder du efter en god opskrift på lidt mere traditionelle, men superlækre surdejsboller (som godt må indeholde gluten), kan du tage et kig på disse ultranemme surdejsboller eller den her opskrift på æltefrie surdejsboller, som du kan lave uden en røremaskine.

Luftige gulerodsboller uden glutenAf Vanessa WolterHvem siger, at glutenfrie boller ikke kan være både luftige og lækre? Den her opskrift på nemme og luftige glutenfrie gulerodsboller giver virkelig gode resultater! Og på trods af, at de er helt uden gluten og mystiske tilsætningsstoffer, så bliver de her boller super saftige og bløde i krummen. Solsikkekernerne tilføjer en lækker, let ristet smag som går rigtig godt sammen med den let parfumerede sødme fra kardemommen.
Bedste opskrift på glutenfrie boller – sprøde boghvedebollerAf Vanessa WolterSprødt og glutenfrit lyder måske som modsætninger, men boghvedekernerne på disse glutenfri boller bagt på bagestål giver en dejlig knasende oplevelse, når man tager en bid. Og den her opskrift på glutenfri boller med boghvede får både smag og konsistens til at gå op i en højere enhed: Min kæreste gik så langt som at udbryde, at han faktisk ville vælge en af disse smagfulde glutenfri boller frem for en almindelig gærdejsbolle med gluten!
Salt og peber-stykker med surdej og hørfrøAf Vanessa Wolter

Nemme, koldhævede rundstykker med salt og peber

Disse surdejsstykker med hørfrø, salt og peber indtager en stensikker førsteplads herhjemme, når det kommer til hjemmebagte boller og rundstykker. De er helt perfekte med koldt smør og en god portion weekendhygge, kan jeg afsløre. Du kan meget hurtigt lige røre dejen sammen sidst på eftermiddagen en fredag efter fyraften - og så kan du have lækkert, friskbagt morgenbrød klar lørdag morgen. Et rundstykke skal helst være sprødt udenpå og blødt indeni, og her rammer den her opskrift på surdejsstykker - i kombination med bagestålet og lidt ovndamp - virkelig plet! Og så må jeg sige, at surdejen og koldhævningen bare giver disse hjemmelavede rundstykker med salt og peber en helt fantastisk smag og en let og luftig krumme.
Hjemmelavet pizza med surdejAf Vanessa Wolter

Opskrift på nem og lækker surdejspizza

Hjemmelavet pizza er altid fantastisk - uanset om det er til hverdag, i weekenden eller til gæster.

Her får du opskriften på en pizzadej med surdej, der er rigtig nem at arbejde med og som smager helt fantastisk. Surdejen giver en dybere smag til din pizzabund, så hvis du kan finde overskud til lige at røre en dej sammen dagen før, så lover jeg dig, at det er tiden værd!

Hvis du gerne vil spise pizza i aften, så prøv den her opskrift på æltefri pizza med gær, vil du gerne have pizza om en times tid, så prøv den her superhurtige pizzaopskrift - begge opskrifter giver lækre, sprøde pizzaer med flotte luftbobler i kanten!

Generelt er hemmeligheden bag lækre, sprøde pizzaer hjemme i din almindelige ovn at bruge et bagestål, men kombinationen af bagestål og surdejspizza tager smagsoplevelsen til nye højder, hvis du spørger mig. Jeg synes selv, at de bedste pizzaer har simpelt fyld, hvor de enkelte smagsnuancer kommer til deres ret. Jeg har listet mine 5 bedste bud på simpelt, lækkert og vegetarisk fyld nedenfor. Jeg kommer typisk tomatsovs, olivenolie eller pesto under fyldet.

Mine 5 bedste ideer til lækkert, simpelt og vegetarisk pizzafyld:

  • Kartofler i tynde skiver, feta, gedeost eller parmesan (se billederne på den færdige pizza øverst og nederst i denne opskrift)
  • Friske, modne tomater, basilikum og bøffelmælksmozzarella
  • Svampe i skiver (f.eks. champignon, portobello, østershatte eller shiitake) og feta
  • Babyspinatblade, tomater, friske løgringe, mozzarella, gedeost eller feta
  • Fintsnittet kål vendt i citron, olivenolie og salt og peber, toppet med fetaost
Nemme, koldhævede surdejsbollerAf Vanessa Wolter

Hvis du er nybegynder inden for surdej, er denne opskrift uden tvivl det bedste sted at starte dit surdejseventyr!

Her får du nemlig den bedste opskrift på nemme, koldhævede boller med surdej - et sikkert hit, hvis du gerne vil imponere venner, familie eller kollegaer med lækkert hjemmebag. Disse surdejsstykker bliver så lækre, luftige og sprøde, at du kan helt sikkert vil kunne konkurrere med bageren.

Denne simple opskrift på hjemmebagte surdejsboller med få ingredienser er klart min favoritopskrift, fordi den bare virker hver gang! Du vil klart få det bedste og sprødeste resultat ved at bruge et bagestål, så det vil jeg helt sikkert anbefale dig at bruge, når du bager brød og boller med surdej.

Jeg har brugt økologisk hvedemel og fuldkornsspeltmel fra Valsemøllen i denne opskrift.

Har du ingen røremaskine, behøver du på ingen måde at undvære surdejsboller! Se vores superlækre opskrift på sprøde surdejsboller som hverken skal æltes i maskinen eller i hånden.

Hvornår er min surdej klar til bagning?

Hvis du vil bage med surdej, er der lige et par ting, du skal vide inden du går i gang, så du ikke ender med at få helt flade boller:

  1. Den surdej, som du har stående permanent i køleskabet eller på køkkenbordet er din modersur. Den bager du typisk ikke direkte med. Hvis du selv har startet den op, er den klar til at blive brugt i din bagesurdej efter en uges tid.
  2. Når du vil bage med surdej, så fodrer du først din modersur – lader den peake og falde lidt igen – før du tager en smule af den fra til at bruge i din bagesurdej. Resten af din modersur kan du med fordel fodre igen nu, og når den er peaket, kan du sætte den på køl med et løst låg på.
  3. Fodring: Din modersur fodrer du med både rug- og hvedemel + vand (i forholdet 1-1-1), mens du fodrer din bagesurdej alene med hvedemel + vand (i forholdet 1-1).
  4. Skrab glasset rent med en dejskraber, og kom herefter en elastik omkring glasset for at markere, hvor din nyfodrede surdej går til. Så kan du lettere se, om den hæver som den skal. Den skal gerne hæve til ca. dobbelt størrelse.

Når din bagesurdej er peaket og begyndt at falde sammen (den vil efterlade et lille spor på glasset), er den klar til at blive brugt i opskriften.