Flammkuchen på bagestål

ForfatterVanessa Wolter
Rating

Flammkuchen - eller Tarte Flambée - er en pizzalignende lækkerbisken fra Alsace-området. Princippet er næsten det samme som en pizza, dog er bunden traditionelt rullet meget tyndt ud og toppet med et lag creme fraiche, rødløg i skiver og bacon. Den her opskrift er en vegetarisk version af den traditionelle flammkuchen, hvor jeg har droppet bacon, men drysset med rosmarin. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvad du har lyst til ✌️

Opskriften giver 4-6 flammkuchen, afhængig af, hvor store flammkuchen, du ønsker.

Skriv endelig en kommentar nederst, hvis du prøver opskriften 👇

/ Vanessa

Du er naturligvis også altid velkommen til at sige hej eller kigge forbi hos mig på:

Instagram:@bagvedvanessa

Facebook: @bagvedvanessa

Mængde1 Portion
 360 g koldt vand
 450 g tipo 00
 12 g gær
 10 g salt
 2 spsk olivenolie
 Durummel til udrulning
 400 g creme fraiche
 2 rødløg i tynde skiver
 1 håndfuld frisk rosmarin
 Salt og peber
1

Sådan laver du dejen (på røremaskine)

Bland mel og gær i røremaskinens skål.

2

Tilføj olivenolie, salt og sukker, og kør røremaskinen på laveste hastighed.

3

Når det hele er blandet godt sammen, øger du hastigheden indtil dejen bliver elastisk. Stop maskinen, når vindueseffekten er opnået (når du kan strække dejen med våde fingre, så den næsten bliver gennemsigtig.

4

Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve en times tid.

5

Formning og bagning

Del dejen i fire kugler. Brug durummel på hænder og bordet for at undgå at blive helt tilklistret.

6

Lad dejen hæve, mens du varmer ovnen og bagestålet op på ovnens makstemperatur.

7

Kom en dejkugle på et stykke bagepapir og rul dejen ud så tyndt som muligt (brug gerne lidt mere durummel).

8

Top din flammkuchen med crème fraiche, løg, rosmarin og salt og peber, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter.

KategoriDejtype

Ingredienser

 360 g koldt vand
 450 g tipo 00
 12 g gær
 10 g salt
 2 spsk olivenolie
 Durummel til udrulning
 400 g creme fraiche
 2 rødløg i tynde skiver
 1 håndfuld frisk rosmarin
 Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Sådan laver du dejen (på røremaskine)

Bland mel og gær i røremaskinens skål.

2

Tilføj olivenolie, salt og sukker, og kør røremaskinen på laveste hastighed.

3

Når det hele er blandet godt sammen, øger du hastigheden indtil dejen bliver elastisk. Stop maskinen, når vindueseffekten er opnået (når du kan strække dejen med våde fingre, så den næsten bliver gennemsigtig.

4

Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve en times tid.

5

Formning og bagning

Del dejen i fire kugler. Brug durummel på hænder og bordet for at undgå at blive helt tilklistret.

6

Lad dejen hæve, mens du varmer ovnen og bagestålet op på ovnens makstemperatur.

7

Kom en dejkugle på et stykke bagepapir og rul dejen ud så tyndt som muligt (brug gerne lidt mere durummel).

8

Top din flammkuchen med crème fraiche, løg, rosmarin og salt og peber, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter.

Flammkuchen på bagestål

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!