Her får du min absolutte go to-opskrift på sprøde kiks! De glutenfrie kiks er hurtige og nemme at lave, og så er de fyldt med sunde frø og kerner.
På mindre end en time har du lækre, sprøde glutenfrie kiks til madpakken, eftermiddagskaffen eller som en snack til den lille sult.
Jeg har bagt mine kiks på et stål fra Bagestålet.dk for at gøre kiksene ekstra sprøde, men du kan sagtens bage kiksene på en almindelig bageplade.
Bland alle de tørre ingredienser, dvs. alt undtagen vand og smør.
Smuldr smørret i dejen og saml massen med hænderne ved at komme vandet i. Kom evt. lidt mere vand i blandingen, hvis den smuldrer for dig.
Kom herefter dejen på køl i en skål med låg (eller film) og tænd for ovnen. Du kan med fordel bage kiksene på et bagestål (på ovnens midterste rille). Ovnen skal stå på 200 grader varmluft. Når ovn og bagestål er varmt nok (du kan nemt måle temperaturen med et infrarødt termometer), tager du dejen ud af køleskabet.
Læg evt. dejen mellem to stykker bagepapir og rul den ud, så den er ca. 3-4 millimeter tyk. Så hakker du dejen ud i den størrelse, du synes, dine kiks skal have. Brug evt. en dejskærer, så kommer du ikke til at skære igennem bagepapiret, og du kan nemt hakke større områder helt lige. Den overskydende dej kan du samle og udrulle igen. Læg forsigtigt kiksene på bagepapiret med ca. 5 millimeters mellemrum.
Skub bagepapiret over på bagestålet (eller kom bagepladen i ovnen), og bag kiksene i 10-15 minutter, indtil de er lysebrune. Lad kiksene køle helt af, før du spiser dem. De kan holde sig sprøde i en beholder med låg (evt. en kagedåse) i et par dage, men giv dem evt. en hurtig tur i ovnen igen, hvis de bliver bløde.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser, dvs. alt undtagen vand og smør.
Smuldr smørret i dejen og saml massen med hænderne ved at komme vandet i. Kom evt. lidt mere vand i blandingen, hvis den smuldrer for dig.
Kom herefter dejen på køl i en skål med låg (eller film) og tænd for ovnen. Du kan med fordel bage kiksene på et bagestål (på ovnens midterste rille). Ovnen skal stå på 200 grader varmluft. Når ovn og bagestål er varmt nok (du kan nemt måle temperaturen med et infrarødt termometer), tager du dejen ud af køleskabet.
Læg evt. dejen mellem to stykker bagepapir og rul den ud, så den er ca. 3-4 millimeter tyk. Så hakker du dejen ud i den størrelse, du synes, dine kiks skal have. Brug evt. en dejskærer, så kommer du ikke til at skære igennem bagepapiret, og du kan nemt hakke større områder helt lige. Den overskydende dej kan du samle og udrulle igen. Læg forsigtigt kiksene på bagepapiret med ca. 5 millimeters mellemrum.
Skub bagepapiret over på bagestålet (eller kom bagepladen i ovnen), og bag kiksene i 10-15 minutter, indtil de er lysebrune. Lad kiksene køle helt af, før du spiser dem. De kan holde sig sprøde i en beholder med låg (evt. en kagedåse) i et par dage, men giv dem evt. en hurtig tur i ovnen igen, hvis de bliver bløde.