Hurtigt brød med ølandshvede

ForfatterVanessa Wolter
Rating

Her er det perfekte brød til de utålmodige!

... Eller til dem, der gerne lige vil nå at bage et hurtigt brød til aftensmaden, men er ude i lidt dårlig tid (velkommen i klubben!).

Brødet bliver lækkert, sprødt og saftigt, hvis du bager det på et bagestål, men du kan selvfølgelig sagtens få et dejligt brød ved bare at lade det glide over på en helt almindelig, varm bageplade.

Mængde1 Portion
 500 g hvedemel
 50 g ølandshvedemel
 460 g vand
 10 g gær
 1 tsk salt
1

Lun vandet og opløs gæren heri. Tilsæt herefter salt.

2

Kom melet i, og kør dejen på maskinen, indtil den består glutenprøven (det burde ske efter ca. 5 minutter ved højeste hastighed).

3

Lad dejen hæve i en bøtte i en times tid ved stuetemperatur.

4

Drys dejen med mel, og form den på bordet ved at folde den blidt. Kom så dejen i en hævekurv, og lad den hæve i ca. 30 minutter, imens du varmer dit bagestål (og resten af ovnen) op til 240 grader.

5

Vend dejen forsigtigt ud på en kombiplade (eller en pizzaspade eller lignende) med bagepapir på, og lad brødet glide over på det varme bagestål. Bag brødet i 30-40 minutter.

6

KategoriDejtype

Ingredienser

 500 g hvedemel
 50 g ølandshvedemel
 460 g vand
 10 g gær
 1 tsk salt

Fremgangsmåde

1

Lun vandet og opløs gæren heri. Tilsæt herefter salt.

2

Kom melet i, og kør dejen på maskinen, indtil den består glutenprøven (det burde ske efter ca. 5 minutter ved højeste hastighed).

3

Lad dejen hæve i en bøtte i en times tid ved stuetemperatur.

4

Drys dejen med mel, og form den på bordet ved at folde den blidt. Kom så dejen i en hævekurv, og lad den hæve i ca. 30 minutter, imens du varmer dit bagestål (og resten af ovnen) op til 240 grader.

5

Vend dejen forsigtigt ud på en kombiplade (eller en pizzaspade eller lignende) med bagepapir på, og lad brødet glide over på det varme bagestål. Bag brødet i 30-40 minutter.

6

Hurtigt brød med ølandshvede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!