Her er det perfekte brød til de utålmodige!
... Eller til dem, der gerne lige vil nå at bage et hurtigt brød til aftensmaden, men er ude i lidt dårlig tid (velkommen i klubben!).
Brødet bliver lækkert, sprødt og saftigt, hvis du bager det på et bagestål, men du kan selvfølgelig sagtens få et dejligt brød ved bare at lade det glide over på en helt almindelig, varm bageplade.
Lun vandet og opløs gæren heri. Tilsæt herefter salt.
Kom melet i, og kør dejen på maskinen, indtil den består glutenprøven (det burde ske efter ca. 5 minutter ved højeste hastighed).
Lad dejen hæve i en bøtte i en times tid ved stuetemperatur.
Drys dejen med mel, og form den på bordet ved at folde den blidt. Kom så dejen i en hævekurv, og lad den hæve i ca. 30 minutter, imens du varmer dit bagestål (og resten af ovnen) op til 240 grader.
Vend dejen forsigtigt ud på en kombiplade (eller en pizzaspade eller lignende) med bagepapir på, og lad brødet glide over på det varme bagestål. Bag brødet i 30-40 minutter.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Lun vandet og opløs gæren heri. Tilsæt herefter salt.
Kom melet i, og kør dejen på maskinen, indtil den består glutenprøven (det burde ske efter ca. 5 minutter ved højeste hastighed).
Lad dejen hæve i en bøtte i en times tid ved stuetemperatur.
Drys dejen med mel, og form den på bordet ved at folde den blidt. Kom så dejen i en hævekurv, og lad den hæve i ca. 30 minutter, imens du varmer dit bagestål (og resten af ovnen) op til 240 grader.
Vend dejen forsigtigt ud på en kombiplade (eller en pizzaspade eller lignende) med bagepapir på, og lad brødet glide over på det varme bagestål. Bag brødet i 30-40 minutter.