Nemme hjemmebagte boller på bagestål
<p<Opskriften giver ca. 20 boller – bollerne koldhæves natten over, og du kan enten bruge røremaskine eller dine stærke hænder
Mangler du en sikker go to-opskrift på koldhævede boller med gær? Så er du landet det helt rigtige sted 🙌 De her boller er supernemme at lave, og koldhævningen gør bare krummen SÅ luftig og lækker!
Den her opskrift er en vaskeægte moderne klassiker af en familieopskrift, og bollerne er faktisk det allerførste, jeg kan huske, at min storebror bagte på sin prototype af et bagestål, før han startede Bagestålet ApS *memories* 🥲😍
Jeg håber, du vil synes om den! Skriv endelig en kommentar nederst, hvis du har prøvet kræfter med opskriften 👇
/ Vanessa
Instagram:@bagvedvanessa
Facebook: @bagvedvanessa

Dag 1
Bland alle ingredienser og ælt, indtil dejen ikke længere sidder fast på skålens sider. Det tager typisk 10-20 minutter, afhængig af melet og maskinen (eller dine armkræfter).
Lad dejen hæve i skålen med et viskestykke over i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
Sæt dejen i køleskabet indtil i morgen.
Dag 2
Placér bagestålet ca. i midten af ovnen og sæt temperaturen på 250 grader.
Sæt dejskålen på køkkenbordet og løft og fold dejen af og til (med våde hænder) imens ovnen varmer op.
Når ovnen er varm (det tager ca. 45 minutter, men brug evt. et infrarødt termometer til at holde øje med temperaturen), lader du forsigtigt dejen falde ned på et meldrysset bord.
Drys dejen med birkes (eller kerner/frø), og skær den ud i mindre stykker. Løft forsigtigt dejstykkerne over på en kombispade med bagepapir på, i takt med at du skærer dem ud.
Bag bollerne i 10-15 minutter, eller indtil de har en flot gylden farve.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Dag 1
Bland alle ingredienser og ælt, indtil dejen ikke længere sidder fast på skålens sider. Det tager typisk 10-20 minutter, afhængig af melet og maskinen (eller dine armkræfter).
Lad dejen hæve i skålen med et viskestykke over i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
Sæt dejen i køleskabet indtil i morgen.
Dag 2
Placér bagestålet ca. i midten af ovnen og sæt temperaturen på 250 grader.
Sæt dejskålen på køkkenbordet og løft og fold dejen af og til (med våde hænder) imens ovnen varmer op.
Når ovnen er varm (det tager ca. 45 minutter, men brug evt. et infrarødt termometer til at holde øje med temperaturen), lader du forsigtigt dejen falde ned på et meldrysset bord.
Drys dejen med birkes (eller kerner/frø), og skær den ud i mindre stykker. Løft forsigtigt dejstykkerne over på en kombispade med bagepapir på, i takt med at du skærer dem ud.
Bag bollerne i 10-15 minutter, eller indtil de har en flot gylden farve.