Lynhurtig hjemmelavet pizza – go to-opskrift på pizzadej

Den hurtigste pizzadej

Her kommer min absolutte go to-opskrift, når det kun kan gå for langsomt med at få fingrene i en sprød og lækker hjemmebagt pizza. Det er en nem og luftig pizzadej med gær, som er klar til bagning på kun en time!

Den her opskrift egner sig bedst til røremaskine, men hvis du ikke har sådan en, så fortvivl ikke! Du kan få en mindst lige så luftig og lækker dej ved at ælte den i hånden, det tager bare lidt tid og kræfter. Har du ikke sidstnævnte, kan du prøve at bage en æltefri pizza.

... eller også kan du - hvis du skulle være sådan en supertjekket type, der både har gode planlægningsevner og en levende surdej stående - give dig i kast med den her megalækre opskrift på surdejspizza.

Men altså, den her hurtige opskrift på pizzadej går man virkelig heller ikke galt i byen med, for den bliver både sprød og lækker – og så får den flotte luftbobler i kanten.

Jeg har brugt mel fra Valsemøllen, men brug dit yndlingsmel, og så anbefaler jeg selvfølgelig, at du bager pizzaerne på et glohedt bagestål.

Pizzaen på billedet er toppet med tomatsovs, chorizo, soltørrede tomater, chili, cheddar og frisk basilikum.

TweetGem
Mængde1 Portion
Tid i alt20 minutter
 375 g vand
 420 g tipo 00 (fx fra Valsemøllen)
 50 g rugmel (fx fra Valsemøllen)
 12 g gær
 10 g salt
 2 g sukker
 2 spsk olivenolie
 durummel (fx fra Valsemøllen) til hænderne
1

Hæld koldt vand i røremaskineskålen og nuldr gær ned i vandet. Rør i væsken med en dejskraber eller en stor ske, indtil alt gær er opløst. Tilsæt så olie, salt og sukker.

2

Ælt dejen på maskinen, indtil den slipper kanten af skålen. Lav evt. glutentesten – hvor du hiver i et stykke af dejen med begge hænder, hvis dejen bliver tynd og næsten gennemsigtig uden at gå let i stykker, er testen bestået – for at se, om dejen er æltet nok. Hvis din dej ikke består testen, kan du ælte videre i et minuts tid og prøve igen. Lad herefter dejen hvile i 1 time, imens du varmer ovn og bagestål op til ovnens makstemperatur.

3

Del dejen i fire kugler, og kom durummel på hænderne, så dejen ikke klistrer for meget til fingrene. Tryk en dejkugle ud på et stykke bagepir, så den bliver rund og tynd. Sørg for at efterlade en kant på ca. 1 cm, hvis du vil have en lækker pizzakant med smukke lufthuller i.

4

Bag pizzaen i ca. 5 minutter, eller indtil den har den farve, du godt kan lide, at din pizza har. Velbekomme!

KategoriDejtype

Ingredienser

 375 g vand
 420 g tipo 00 (fx fra Valsemøllen)
 50 g rugmel (fx fra Valsemøllen)
 12 g gær
 10 g salt
 2 g sukker
 2 spsk olivenolie
 durummel (fx fra Valsemøllen) til hænderne

Fremgangsmåde

1

Hæld koldt vand i røremaskineskålen og nuldr gær ned i vandet. Rør i væsken med en dejskraber eller en stor ske, indtil alt gær er opløst. Tilsæt så olie, salt og sukker.

2

Ælt dejen på maskinen, indtil den slipper kanten af skålen. Lav evt. glutentesten – hvor du hiver i et stykke af dejen med begge hænder, hvis dejen bliver tynd og næsten gennemsigtig uden at gå let i stykker, er testen bestået – for at se, om dejen er æltet nok. Hvis din dej ikke består testen, kan du ælte videre i et minuts tid og prøve igen. Lad herefter dejen hvile i 1 time, imens du varmer ovn og bagestål op til ovnens makstemperatur.

3

Del dejen i fire kugler, og kom durummel på hænderne, så dejen ikke klistrer for meget til fingrene. Tryk en dejkugle ud på et stykke bagepir, så den bliver rund og tynd. Sørg for at efterlade en kant på ca. 1 cm, hvis du vil have en lækker pizzakant med smukke lufthuller i.

4

Bag pizzaen i ca. 5 minutter, eller indtil den har den farve, du godt kan lide, at din pizza har. Velbekomme!

Lynhurtig hjemmelavet pizza – go to-opskrift på pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!